Vriendenkring Hopeloos

Vriendenkring Hopeloos is opgericht in 1977 en neemt in 2024 voor de 46ste keer deel aan de grootste theaterparade van het jaar, de Brabantsedag in Heeze. Ontstaan als een zeer jeugdige groep was er enige scepsis bij de Brabantsedag garde: ‘Dat kan nooit iets worden; Hopeloos!’. Hopeloos is dus eigenlijk een geuzennaam.

Er werd een bouwplaats gevonden in de veldschuur achter de Wijnhoeve. Na een uitstapje naar de Boschlaan, bouwt Hopeloos alweer meer dan 20 jaar op haar vertrouwde plekje achter de Wijnhoeve, midden in het centrum van Heeze. Lang stond onze vriendenkring bekend om het feit dat er een wagen werd gebouwd zonder gebruik te maken van een bouwtent. Sinds 2015 is daar verandering in gekomen met de komst van onze ‘overkapping’.


Vanaf het begin staat het plezier voorop. Hopeloos heeft door de jaren heen een eigen stijl gecreëerd en een naam opgebouwd als een groep die ieder jaar een forse wagen bouwt met veel oog voor detail en spektakel. We proberen tot de dag van vandaag vernieuwend te zijn op het gebied van wagenbouw, kleding, spel en grime. Inmiddels telt onze vereniging meer dan 160 actieve leden.

Absolute hoogtepunten kende Hopeloos in 1985 (Waarom Tijl een verzetsstrijder werd), 1999 (De Gregoriaanse kalender), 2000 (Gent, stad van Karel V?), 2001 (De Spaanse Furie), 2004 (De Bokkenrijders) en 2018 (De heksenjacht van 1595 Des Duivels! De heksen of de heksenjacht?), toen onze hoofdwagenbouwer het schildje van ‘Algemeen Winnaar’ in ontvangst mocht nemen.

6

Algemeen winnaar

160

Actieve leden

45

Deelnames BBD
X